Gellan Gum
Gellan Gum LT100 ( Alto Acile ) 100g
La nostra gomma di gellano è una polvere raffinata di qualità premium. Un agente gelificante multifunzionale per l'uso in alimenti e applicazioni p...
View full detailsGellan Gum Type F 50g & Gellan Gum LT100 50g
5.0 / 5.0
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Gomma di gellano tipo F e gomma di gellano LT100 confezione Contenuto: Gomma di gellano tipo F 50g (E418) Gomma Gellan LT100 50g (E418) Condizion...
View full detailsGellan Gum Type F ( Basso Acile ) 100g
La nostra gomma di gellano è una polvere raffinata di qualità premium. La gomma di gellano a basso contenuto di acilo è il tipo più popolare di gel...
View full detailsGellan Gum LT100 ( Alto Acile ) 250g
La nostra gomma di gellano è una polvere raffinata di qualità premium. Un agente gelificante multifunzionale per l'uso in alimenti e applicazioni p...
View full detailsGellan Gum Type F ( Basso Acile ) 250g
La nostra gomma di gellano è una polvere raffinata di qualità premium. La gomma di gellano a basso contenuto di acilo è il tipo più popolare di gel...
View full detailsGellan Gum LT100 ( Alto Acile ) 500g
La nostra gomma di gellano è una polvere raffinata di qualità premium. Un agente gelificante multifunzionale per l'uso in alimenti e applicazioni p...
View full detailsGellan Gum Type F ( Basso Acile ) 500g
La nostra gomma di gellano è una polvere raffinata di qualità premium. La gomma di gellano a basso contenuto di acilo è il tipo più popolare di gel...
View full detailsGellan Gum LT100 ( Alto Acile ) 5kg
La nostra gomma di gellano è una polvere raffinata di qualità premium. Un agente gelificante multifunzionale per l'uso in alimenti e applicazioni p...
View full detailsGellan Gum Type F ( Basso Acile ) 5kg
La nostra gomma di gellano è una polvere raffinata di qualità premium. La gomma di gellano a basso contenuto di acilo è il tipo più popolare di gel...
View full detailsGellan Gum LT100 ( Alto Acile ) 10kg
La nostra gomma di gellano è una polvere raffinata di qualità premium. Un agente gelificante multifunzionale per l'uso in alimenti e applicazioni p...
View full detailsGellan Gum Type F ( Basso Acile ) 10kg
La nostra gomma di gellano è una polvere raffinata di qualità premium. La gomma di gellano a basso contenuto di acilo è il tipo più popolare di gel...
View full detailsGellan Gum LT100 ( Alto Acile ) 25kg
La nostra gomma di gellano è una polvere raffinata di qualità premium. Un agente gelificante multifunzionale per l'uso in alimenti e applicazioni p...
View full detailsGellan Gum Type F ( Basso Acile ) 25kg
La nostra gomma di gellano è una polvere raffinata di qualità premium. La gomma di gellano a basso contenuto di acilo è il tipo più popolare di gel...
View full detailsWhat is Gellan Gum?
Gellan Gum is a versatile, vegan-friendly gelling agent derived from natural sources. At Special Ingredients, we offer two types of Gellan Gum: High-Acyl and Low-Acyl. Both varieties are used not only as gelling agents but also as food thickeners and emulsifiers.
What is Gellan Gum used for?
Gellan Gum is highly valued in the food industry for its ability to create solid gels, stabilize emulsions and thicken liquids. Its versatility makes it suitable for a wide range of applications, from dairy products to fruit preparations and beverages. Additionally, Gellan Gum is non-GMO, gluten-free and non-irradiated, ensuring compliance with various dietary and safety standards.
Where to buy Gellan gum?
You can purchase premium Gellan Gum from our site. We are committed to providing high quality specialty ingredients tailored to your culinary and food production needs. Visit our website to explore our wide range of products and place your order today.
What are the differences between the two types of Gellan Gum?
Gellan Gum LT100 and Gellan Gum F are mainly distinguished by their degree of acylation, which influences the consistency of the gels and their thermoreversibility:
- Gellan Gum LT100 (Low Acyl): It is a low-acid gellan, which forms rigid, brittle and transparent gels. These gels they are not thermoreversible, that is, they maintain their structure even when heated. It is ideal for applications where a stable and defined structure is required, such as confectionery, hard gelatins or preparations with a clean cut.
- Gellan Gum F (High Acyl): It is a gellan with a high acyl content, which creates soft, elastic and more flexible gels. These gels They are thermoreversible, so they can be melted and reformed through heating and cooling. It is used in desserts, sauces and applications that require a creamy and soft texture.
In summary, the acyl content determines both the consistency of the gel and its thermoreversibility: LT100 for rigid and heat-stable gels, F for elastic and reusable gels after heating (they melt).